Перспективні райони Києва, в яких варто купувати квартири

05.05.21, 09:36

З появою на ринку нових житлових комплексів комфорт і бізнес-класу деякі райони Києва стали купувати високу популярність у покупців квартир.

В яких районах варто купувати квартири

Якщо раніше віддалені частини Голосіївського району, а також Святошинський, Дарницький і Дніпровський райони користувалися помірною популярністю, то з появою нових житлових комплексів і цілих кварталів, інтерес до них істотно виріс. Зараз зростає популярність житлового масиву Виноградар (Подільський р-н), де ведеться будівництво метро. Паралельно там будують нові житлові комплекси комфорт-класу.

«Нові мікрорайони зі своєю інфраструктурою і новою  комфортною якістю життя для мешканців, цікаві різним категоріям покупців – тим, хто шукає нове житло для власного проживання і тим, хто інвестує в квадратні метри. Вагома перевага стало у мікрорайонів, де будують нові станції метро. Виноградар з його новим житловим фондом та будинками ранньої забудови зараз активно цікавить покупців», – говорить Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН «Park Lane».

Серед найбільш перспективних вулиць на Виноградарі експерт назвала проспект Правди, вулицю Василя Порика, Маршала Гречка, Мостицька, Межова, Білицька і інші, від яких станції метро будуть знаходитися в пішої доступності. Зараз вигідно купувати квартири на цих або сусідніх вулицях, поки нерухомість ще не суттєво подорожчала в зв'язку з будівництвом метро поруч.

Також великі нові житлові комплекси-мікрорайони зараз будують біля станцій метро «Теремки», «Нивки». На Лівому березі покупцям цікаві квартири також недалеко від станцій метро «Позняки», «Осокорки», «Червоний хутір».

«Квартири в будинках, розташованих недалеко від станцій метро або зручних транспортних шляхів, завжди найбільш цікаві покупцям. З появою нових житлових комплексів, увага до районів, які раніше не були в ТОП у покупців, істотно зросла», – каже Вікторія Барабаш.

Ціни

Не дивлячись на те, що частина перспективних районів знаходяться далеко від ділового і культурного центру столиці, ціни на нерухомість в них практично аналогічна вартості квартир в районах, наближених до центру.

Так квартиру в нових будинках на Лівому березі або у віддалених районах Правого берега можна купити за практично такою ж ціною, за яку продають квартири в будинках ранньої забудови («хрущовки», «сталінки») в центрі. Ціни – в середньому складають 1500-1800 дол./кв. м. в споруджуваних житлових комплексах. Квартири в будинках ранньої забудови на вторинному ринку поблизу існуючих станцій метро і тих, які будуються – в середньому 1300 дол./кв. м.

 

Послуги агентства нерухомості «Park Lane»